Reklama
 
Blog | Lubomír Šušlík

„Z“achvátčiky i „V“ory

Je zvláštní, že v našem mediálním prostoru, plném jinak inteligentních a sečtělých novinářů, analytiků a jiných verbálních ekvilibristů, se po celou dobu trvání brutální agrese ruských fašistů proti Ukrajině „řeší“ zcela triviální věc. A sice, neustále se spekuluje o významu údajně záhadných písmen „Z“ a „V“, jimiž je vyzdobena technika vrahů ukrajinského lidu.

Přitom každý, kdo ví, jak vypadá Ruský svět/Русский мир, se významu snadno dopátrá.

Ruská armáda, nástupkyně té Sovětské a Rudé, se vždy vyznačovala nadměrnou agresivitou, včetně té vnitrodruhové, nízkou úctou k lidským životům a sklony k rabování.

Význam obou písmen je tedy zřejmý:

Z“ = Zachvátčiky, česky = vetřelci, útočníci, agresoři 

V“ = Vory, česky = zloději

Pozitivní na tomto úkazu je, že soudruzi (toto tradiční oslovení zůstalo v ruské armádě zachováno, stejně jako rudá hvězda), tedy, že soudruzi ruští fašouni přecházejí z praktických důvodů z cyrilice na latinku. Škoda jen, že se tu latinku naučili od soudruha Goebbelse a soudruha Hitlera.

A co my?

My – Česká republika, My – Evropa, My – NATO …?

Uzavřeme letecký prostor nad Ukrajinou? Přímé konfrontaci se stejně nevyhneme. Ruští agresoři nepotřebují žádnou skutečnou záminku. Oni si záminky sami vytvářejí. Rusové vystavení dvacetileté soustavné lživé státní propagandě si stejně myslí, že jejich vojska na Ukrajině nebojují s Ukrajinci, ale s NATO a s USA.

Nebo se raději budeme utěšovat marnou nadějí, že se ten Zloprcek spokojí jen s Ukrajinou, jako se kdysi utěšovalo Spojené království s Francií, když po nich požadoval jiný mocichtivý úchyl Československo?

Pak můžeme oprášit starou píseň mého spolurodáka Karla Kryla:

 

 

Reklama